lördag 19 november 2011

Recept

Fläskfilégryta:

En fläskfilé
Två paket bacon
En Röd paprika
Några färska champinjoner
En creme fraisé vitlök
En stor ask bonjour vitlök
ca: 2 dl grädde (40%)
En aning chilisås
Lite, lite soja.

Gör så här:

Salta, peppra och Skiva fläskfilén i lagomt stora bitar, och Klipp baconet i små bitar. Stek dessa tillsammans i lite smör. Skiva sedan i champinjonerna och paprikan. Och lägg i grytan. Häll i grädde, creme fraise och vitlöksosten. Ha i 2-3 matskedar chilisås. Låt puttra ett bra tag. Ju längre desto bättre.
Man kan även ha i lök om man vill, men jag tycker det räcker med vitlöks creme fraise och ost. Ha i lite soja för färgens skull.

Servera med antingen hasselbackspotatis, eller klyftpotatis.

Klyftpotatis är det som går snabbast.
Och blir riktigt gott om man efter man skivat potatisen, kokar dem i en minut. Lägger dem på hushållspapper (för att få bort lite av vattnet), och sedan in i ungen i ca: 45min (Saltar och rör om då och då under tiden)

Serveras med stor sallad!

Smaklig måltid!

2 kommentarer:

  1. trevlig blogg du har och tack för receptet, blir denna gryta idag med hasselbackspotatis - kram

    SvaraRadera
  2. Det där lät väldigt gott! Det kan nog bli en sån gryta till helgen kanske :)

    SvaraRadera