Fläskfilégryta:
En fläskfilé
Två paket bacon
En Röd paprika
Några färska champinjoner
En creme fraisé vitlök
En stor ask bonjour vitlök
ca: 2 dl grädde (40%)
En aning chilisås
Lite, lite soja.
Gör så här:
Salta, peppra och Skiva fläskfilén i lagomt stora bitar, och Klipp baconet i små bitar. Stek dessa tillsammans i lite smör. Skiva sedan i champinjonerna och paprikan. Och lägg i grytan. Häll i grädde, creme fraise och vitlöksosten. Ha i 2-3 matskedar chilisås. Låt puttra ett bra tag. Ju längre desto bättre.
Man kan även ha i lök om man vill, men jag tycker det räcker med vitlöks creme fraise och ost. Ha i lite soja för färgens skull.
Servera med antingen hasselbackspotatis, eller klyftpotatis.
Klyftpotatis är det som går snabbast.
Och blir riktigt gott om man efter man skivat potatisen, kokar dem i en minut. Lägger dem på hushållspapper (för att få bort lite av vattnet), och sedan in i ungen i ca: 45min (Saltar och rör om då och då under tiden)
Serveras med stor sallad!
Smaklig måltid!
En fläskfilé
Två paket bacon
En Röd paprika
Några färska champinjoner
En creme fraisé vitlök
En stor ask bonjour vitlök
ca: 2 dl grädde (40%)
En aning chilisås
Lite, lite soja.
Gör så här:
Salta, peppra och Skiva fläskfilén i lagomt stora bitar, och Klipp baconet i små bitar. Stek dessa tillsammans i lite smör. Skiva sedan i champinjonerna och paprikan. Och lägg i grytan. Häll i grädde, creme fraise och vitlöksosten. Ha i 2-3 matskedar chilisås. Låt puttra ett bra tag. Ju längre desto bättre.
Man kan även ha i lök om man vill, men jag tycker det räcker med vitlöks creme fraise och ost. Ha i lite soja för färgens skull.
Servera med antingen hasselbackspotatis, eller klyftpotatis.
Klyftpotatis är det som går snabbast.
Och blir riktigt gott om man efter man skivat potatisen, kokar dem i en minut. Lägger dem på hushållspapper (för att få bort lite av vattnet), och sedan in i ungen i ca: 45min (Saltar och rör om då och då under tiden)
Serveras med stor sallad!
Smaklig måltid!
trevlig blogg du har och tack för receptet, blir denna gryta idag med hasselbackspotatis - kram
SvaraRaderaDet där lät väldigt gott! Det kan nog bli en sån gryta till helgen kanske :)
SvaraRadera