måndag 16 januari 2012

Städa.


Sovrummet, när städningen där var klar. Nu är hela sängen full i saker, som antagligen kommer hamna på golvet ikväll!

Hur städar ni?

På en sådär max 2 timmar? Dammsuger, dammar, och plockar ihop?

Så gör inte jag.

Jag har städat och plockat sen 10 idag (Det är väldigt konstigt hur mycket man helt plötsligt har att göra, när man ska träna!) Om det är klart? Inte då! Det är stökigare än när jag började. På riktigt. Och med lite hjälp av min sambo, som lekt kognitiv beteendeterapeut, har vi kommit fram till vad jag har för fel.

Förutom att jag är en orolig själ. (Enligt Simon är man det när man flyttar samma sak/möbel för hundrade gången)

Och för att..

Jag har på TOK för mycket saker. Alldeles för mycket. Så när jag väl städar, plockar jag undan alla de där sakerna jag inte vill ha framme just nu. Ställer dom på köksbordet. Städar hela vardagsrummet, och går vidare till sovrummet. Plockar ut alla saker jag inte vill ha där inne, ställer dom på vardagsrumsbordet. Städar klart sovrummet, och går in i "mitt" rum. Plockar ut en miljard saker, som inte får plats på något bord. Så dom hamnar på golvet, eller i sängen.

Plockar upp en sak från golvet, som faktiskt är ganska fin. Det borde ju finnas en plats åt den någonstans? Går runt med den i handen, för att hitta den perfekta platsen.

Tar bort min uggla i keramik, och placerar "saken" där. Ställer ugglan på golvet.

Och så rullar det alltså på. I all oändlighet.

Så nu sitter jag här i soffan, med mount everest stora högar lite överallt i huset. Och under tiden jag har gått runt med mina saker, för att hitta nya platser, har ju diskbänken blivit överfull, tvättstugan täckt, och bredvid mig i soffan ligger Iris hundra miljoner småsaker. (Åh, herregud. Tänk om hon blir som mig?)

Nej. Vet ni vad? imorgon tänker jag tammetusan träna istället!

2 kommentarer:

  1. Du är lik mig, och sen får du vänja dig vid tanken på att Iris är lik oss också. Hon gick och flyttade runt lite på mina julsaker när hon var här för hon tyckte det blev bättre så. :0) Gullig är hon!
    Jag är nytränad nu och vet inte hur jag ska lyckas ta mig in i duschen, faktiskt.
    Kram Mamma

    SvaraRadera
  2. Hej! vad fint du har det i hemmet. Kreativ och id'erik är vad du är!!! Fortsätt med det:) Inspirerande blogg. Trevlig vecka! Micaela Blomberg

    SvaraRadera