fredag 27 januari 2012

Bordsnurr

(Från ytterdörren. Stegen ska målas, kanske vit, kanske svart!?)


(Från soffan)


(Med denna placering får man plats med ett litet sidobord)

Det var en gång en tjej och en kille, som köpte sitt första hus.
Tjejen ville ha ett gammalt, ståtligt hus, som låg väldigt centralt. Killen ville ha ett hus, utan allt för mycket jobb på, utan grannar och utanför stan.

Det slutade med att paret gick halva vägen var och köpte ett hus väldigt nära staden, och med de största jobben gjorda (nya fönster, tak mm)

Detta lilla hus var egentligen inte alls vad tjejen letade efter, men läget var perfekt. Och det var också läget som överglänste den charmigt lilla boytan, de låga taken och de små rummen.

Tjejen och killen flyttade in, och renoverade de hela 80 kvadrat metrarna på entréplanet. Bestämde att vardagsrummet skulle fungera om ett "sällskapsrum" utan tv, men med soffor, bord och stolar. Ett rum där man bara hänger.

2 år senare hade en tv flyttat upp från tv rummet i källaren, och tjejen ville nu göra sig av med bordet i vardagsrummet. Det ville inte killen. Tjejen försökte med övertalningar, som att de inte behövde två bord, och att de aldrig använde det bordet ändå.

Killen köpte det inte. Eftersom de faktiskt alltid satt vid just detta bord. Om dom inte satt där och åt, så pusslade/ritade/fikade/planerade dom vid detta bord.

Tjejen sa att det fick vara kvar, om det fick stå som hon ville ha det. Killen vägrade, eftersom man då sitter med ryggen mot soffan, och de människor som kan tänkas sitta där. Mycket otrevligt.

Tjejen kontrade med att om man sitter som killen vill, så sitter man med ryggen mot ytterdörren, vilket känns väldigt otryggt.

Så i det lilla huset som ligger ganska centralt, pågår nu ett ständigt bord snurrande, och varken tjejen eller killen ger upp. Utan bordet snurras hej vilt varje dag. Medans en källare, altan och två badrum som ska renoveras faller i glömska.

Så kära ni, hur hade ni haft bordet? Med ryggen mot soffan, eller ytterdörren?

Låt detta eviga snurrande få ett slut!

(Psst. Bordet står lika på alla bilderna, som min mamma så klokt kommenterade. Ni får försöka tänka er det tvärtom! ds.)

4 kommentarer:

 1. Bordet står likadant på alla tre bilderna...vet du. Jag tycker det är snyggt med sidebordet. Annars spelar det ingen roll tycker jag. /Mamma

  SvaraRadera
 2. Tycker att stegen ska bli grå!
  Typ samma kulör som jag har på skåpet i vardagsrummet!

  SvaraRadera
 3. Just... tycker att det är fint med bordet sådär men det är lite svårt när man inte ser hela rummet.

  Trevlig helg!

  Psss... ska svara ditt mail också.. =)

  SvaraRadera
 4. Tycker bordet står bra som de gör! :) Kram Joanna

  SvaraRadera