fredag 20 januari 2012

Återbruk.(Ofärdigt och opiffat, men solen sken så fint att jag fick lov att ta ett kort)


Vad gör man när man tröttnat så mycket på sin tv bänk att man inte klarar dess närvaro en sekund till?

Köper en nytt fint bestå system på Ikea, för sisådär 3000? Alternativt köksskåp och sätter upp på väggen?

Nej. Inte alls. Fast detta var mina två första tankar. I brist på annat.

Nej. Istället tjatar man hål i öronen på sin sambo, så att han till slut bygger ihop några gamla trälådor som den snälla damen, som bodde här innan lämnat.

Helt oförstående, hur man kan sälja en enligt honom fin, knappt använd tv-bänk, och ersätta med ett par rangliga trälådor. Helt galet. (Och detta visade han genom att sucka, muttra och skaka på huvudet under hela ihopbyggnaden)

Jo kan tyckas. Men detta är en ganska så tillfällig lösning. Tills vi hittar något vi verkligen vill ha. För att kasta flera tusen på en ikea sak, som hälften av Sveriges befolkning redan har. Och som känns sådär? Nej. Inte för mig.

Och jag tycker denna fiffiga lösning blev riktigt bra. Fast det är inte klart än. Det ska på stora hjul och en till låda. (Simon vill sätta fast den i väggen, vilket bevisar att han inte alls känner mig så bra som jag trodde. För hur ska man då kunna flytta den 10 gånger om dagen!?)

Eller så kanske det är det han gör? För soffan står just nu, mot den väggen han vill ha den. Och vid en fastsättning kommer jag inte kunna ställa tillbaka den, dit jag vill. Hm. Den räven.

Nåja. Är den inte ganska så okej, för att vara helt gratis?

6 kommentarer:

 1. super snyggt, hade själv så där innan vi byggde våran andra,super snyggt Linda, sätt inte fast den i väggen, du och jag verkar lika så kan tänka mig om nån månad vill du testa nytt ställe =) kram

  SvaraRadera
 2. Kanonsnyggt! Låt honom sucka och muttra, det blir ju bra det han gör i alla fall. Sättas fast i väggen är ju helt uteslutet, herregud möbler ska ju vara mobila!!

  SvaraRadera
 3. Haha, kan inte sluta tycka/fundera (eller hur jag nu ska uttrycka mig) att din sambo måste ha ett stort hjärta och ett stort tålamod ;)
  Så mycket tjat som han verkar få höra, men han gör ju som du säger oftast oxå :)
  INTE alla karlar som gör som din vill jag lova!
  Haha, håll fast i honom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan!

   Vad snälla ni är! :)

   Min sambo är en helt fantastisk prick. (ibland)
   Ni ska veta att det ligger en hel del tjat, massage och hot bakom mina projekt.

   Och sen har ju han en del intressen, såsom träning, fiske och snowboard. Så det är bäst att han drar jämt med sin tjej ;)

   Radera
 4. Hej! Blev tipsad om din blogg. :-) Men har en fråga till dig, maila gärna på info@annamard.se

  Varma hälsningar
  Anna Mård

  SvaraRadera
 5. Supersnyggt!! Vill gärna försöka snickra ihop något liknande, vad använde ni för sorts virke och vilka dimensioner? Du får jättegärna maila mig på hannieboo90@hotmail.com om du vill dela med dig av infon ;)

  SvaraRadera