fredag 24 februari 2012

Att fynda lite designDenna coola hängare, som är designad av Gustav Hallén (Design house Stockholm) har vart med i många inredningstidningar på slutet. Och jag har tyckt att den vart ganska, hm. Kanske inte fin. Men cool, och smart. För oss som bor litet är sådana här smarta saker perfekt. Och krokar och hängare kan man ju inte få för mycket av. Så när jag sprang på denna på favorit loppisen för en tjuga. Ja då slår man ju till. Eller hur? (I affär 395:-)

Annars har jag gett mig själv loppisförbud.

Jag håller på för fullt att rensa här hemma, och har faktiskt hyrt en hylla på en loppis. Så nu ska bråtet bort. Alla dessa kartonger som retat mig i år.. och som stått i vägen, och samlat damm. Bort, bort.

Men det känns i hjärtat när man går igenom sakerna. Alla dessa saker. Vissa minns jag inte ens att jag köpt och tänker: Hur sjutton tänkte jag här?

Andra saker tänker jag: Men oj, vilken fin. Den här behåller jag. Men mest får Simon sitta och lyssna på: Åååååååååh! Kommer du ihåg den här? Den hade jag i min lilla etta. -Den här då? Den köpte vi när vi flyttade ihop. -Åh, och den här? Minns du? När jag var gravid! -Vadå minns du inte? Hur kan du inte minnas den här keramik grodan?

(Två minuter senare)

- Men den här måste du ju minnas. Kommer du ihåg den där lilla marknaden? När jag tyckte så synd om den frusna, gamla damen att jag fick lov att köpa den här?
-Inte? Nähej, nej men då är det väl ingen idé att vi gör saker ihop mer, om du ändå inte minns!

Och så slutar det med att jag sitter tårögd och pussar på mina fina saker, och sätter prislappar på dom, som om dom inte vore värda någonting.

Men jag tror att det kommer kännas bra i hjärtat när den där hyllan är tom, och källaren redo för renovering. Och jag tror att mina fina saker, kommer till bra hem. De förtjänar bättre än att ligga i kartonger. Men ändå.

Ganska tungt!

4 kommentarer:

 1. Va´är det man säger...En sak in, två saker ut...
  Hur går det till när man blir KÄR i varje loppisfynd:)

  SvaraRadera
 2. Men om dom ändå ligger i kartong så är dom väl mer värda... kanske stå framme i något annat hem... :)

  Jag e väl snarlik, fast vi har inte så mkt pryttlar hemma, utan mest såna här "bra o ha saker", du såna som man bara sparar för utifall dom kan komma till anvndning i framtiden.
  Men nu i vår ska jag göra en ritkig förråds o garagerensening, köra loppis på gården kanske...

  Då får du komma o fynda ;)

  SvaraRadera
 3. Jag vet! Herr Fräken har inget som helst minne när det gäller att minnas fyndade favoriter! Men å andra sidan rusar han bara igenom loppisar, så nu får han stanna hemma när jag beger mig ut på fyndarturné. Och så får jag klappa på mina favoriter själv.

  SvaraRadera
 4. Loppisförbud var det ju bara, inte bloggförbud hoppas jag!
  Saknar att läsa din blogg...

  Ska förresten anordna loppis på Gammelgården 14 april... om du vill va med o sälja, INTE köpa ;)

  SvaraRadera