måndag 10 december 2012

Att ha kalasat!

En bunt ljusstakar har hittat fram. Några i silver, några från indiska.

Min egenbyggda tv bänk, som är gjord av gamla lådor. Perfekt förvaring åt alla dessa tidningar.

Den lilla tavlan, är en favorit från Borlänge tjejen Hanna Hedén. Jag älskar den! Den gamla stålkorgen är ett loppisfynd.

Hela helgen har vi kalasat här hemma. 
Firat en liten tjej som blev fyra hela år. Och som ni förstår, är det väldigt viktigt att det hela firas med dunder och brak. Med rosa tallrikar, muggar, servetter, sugrör, ballonger och tårta. Allt i riktig prinsess stil. 

Något annat vore ju såklart otänkbart. 
Och självklart ska kompisarna från dagis komma. För första gången. De där små pojkarna och flickorna som Iris är kär i. Ja, hon är ju inte kär i alla samtidigt, utan byter för varje dag. 

Stort. För en liten fyraåring. Att bjuda hem sina kompisar för första gången. Stort, spännande och nervöst. Allt måste vara perfekt. Därför fixade min lilla tjej dukningen alldeles själv. Placerade en stor vas med rosa rosor mitt på bordet, och placerade omsorgsfullt ut rosa sugrör till flickorna, och gula till pojkarna. 

När barnen sen (äääääntligen, efter flera timmars väntan) dök upp, hoppade prinsessan upp i soffan, under en filt och med kronan på huvudet. Där tog hon sedan emot ett paket efter ett annat i sann diva stil. 

Jag och Simon, vi svettades mest och försökte underhålla en bunt med högljudda, springandes, små barn. Som efter fikat, i kör skrek: Fiska, fiska, fiska, fiska.. Fiskedammen kunde visst inte börja snabbt nog. 

När kalasandet (äntligen) var slut, la vi oss i soffan hela familjen, och somnade som stockar. Alla tre. 

Jag och Simon slog upp ögonen lagom till Så mycket bättre. Utsvultna, med pipande öron. 

Två slutkörda föräldrar, men en mycket nöjd liten fyraåring. 

Och det finns nog inget bättre, än just det. 

Nu undrar jag bara om ett år verkligen räcker för att ladda om inför femårskalas?

1 kommentar:

  1. TV-bänken är verkligen ursnygg, du är kanonduktig med allt fix måste jag säga. Barnkalas kan ju göra slut på den starkaste, men ni repar er i god tid före nästa kalas ska ni se.

    SvaraRadera