tisdag 24 juli 2012

Loppislycka!

Det ni ser i bakgrunden är ett litet diy projekt jag håller på med. Ni får se när det är klart!
Flaskorna är iallafall väldigt billiga loppisfynd.
Två vitmålade, märkta Thonet stolar. En aning slitna, så färgen ska bätras på. Pris? Hela 30 kronor.
Utgångspris på bukowskis (auktions firma) 6000 för 4.


Och dessa två, fyndade jag för ett tag sedan. Även dom här märkta. Men i orginal. Det kliar i fingrarna, att ta fram penseln. Fast jag vet att det är galet. Det är ju när de är så här patinerade och omålade, de är som mest eftertraktade. De får nog antingen flytta upp på vinden igen, eller hem till en annan ägare. Igår var första arbetsdagen för både mig och Simon.
Och väl tillbaka på jobbet, kändes det som att jag vart ledig en helg bara. Allt var sig likt, och den där känslan av att vara nybörjare infann sig aldrig. Sorgligt.

Det enda som är ovant, är att följa klockan, och ha fasta rutiner.
Men om ett tag är vi nog inne i det igen. I rutinerna alltså.
Fast nog gillar jag våra sena deckarkvällar, långa sovmornar, bruncher, och eviga rosésippande bättre :)

Semestern har faktiskt vart riktigt skön och avslappnad. Trots ett ständigt regnande. Aktiviteterna har vart nästintill obefintliga. Regnet har satt stopp för de mesta av våra planer. Men aldrig någonsin har en semester vart så stressfri som denna. Vi har verkligen bara tagit dagen som den kommit.

Iris har fått badat i både badhuset och i en sjö. En kall sjö.
Fått en ny, fin, lila cykel som hon cyklat på non stop. Vart och kollat på djur, och besökt en trollskog. Vart på väg att krocka med elefanter på väg till affären (Det var visst cirkus i stan, men ni kan tro att vi blev chockade först) Och fått två alldeles egna husdjur i form av två söta rådjur, som besöker oss flera gånger om dagen.

Så jag tror hon är nöjd. Även om hon varje morgon, kollar ut och säger: Åh! Mamma! När ska det sluta regna egentligen?

Aldrig verkar det som. Men vi planerar en liten trip till solen i höst. D vitaminer måste man ju ha. För att överleva vintern.

Men i detta land, verkar det som att man får betala dyrt för lite D vitaminer. Om man nu vill ha den äkta varan, och inte i pillerform från apoteket.

Så därför har det inte alls blivit många loppisbesök på semestern. (Beroende på vad man klassar som många)

Istället ska jag försöka samla ihop kaoset som råder i källaren och på vinden, och hyra en till loppishylla. Måste. Mina kära prylar får inte plats.

Och Simon, han vart överlycklig när jag sålde 4 stycken stolar som stått och tagit plats i källaren.

Men den lyckan grusades när jag dagen efter kom hem med de två ovanstående stolarna.
Att det är två åtråvärda, designstolar från 1800-talet.

Det verkar han inte bry sig ett skvatt om!

Nej. Dags för eftermiddagsjobb. Hujedamig!3 kommentarer:

 1. Men, du har verkligen koll på fynden du!! Jag är imponerad. Det där med karlars syn på fynd... jaa svårt att förstå sig på är det;)

  SvaraRadera
 2. Men du har verkligen talang! Skulle gärna hänga med dig på turné.

  SvaraRadera
 3. Nänänä, inte måla de tärena stolarna vita!!! :-D Gillade faktiskt dem bättre så än med vitfärg på. Och som sagt, du verkar verkligen ha superloppisar i din omgivning som gö sådana här fynd.. jag är bara liiite avis.. ;-D

  Jepp, har gjort en Day-inspirerad bricka, om du inte har hittat den än så är det bara att söka på Day i bloggen så dyker det inlägget upp.

  Jag kollade in märkningarna på mina guldiga små koppar och fat, men när jag googlade det så kom det upp en helt annan servis?! Skumt!

  SvaraRadera