måndag 10 maj 2010

Arbetsrum & loppisrunda!

Halloj!

I helgen hände en sak som jag hittills trott vart omöjlig. Jag fick nämligen med mig min andra hälft på en loppisrunda. (Nu påstår han med en suck att han vart med tusenmiljonertriljoner gånger, men de få gångerna har han antingen setat i bilen eller stått i dörröppningen och klagat på "lukten". För det är visst någon speciell lukt på loppisar) Min tur att sucka! suck! :)

Men som dom säger i triss-reklamen, plötsligt händer det. Och det gjorde det i helgen. En hel dag då jag fick bestämma precis vad vi skulle göra.. han skulle snällt följa med, med ett löfte om att varken klaga, gnälla eller fejka någon åkomma.

Och det tog inte lång tid att (inte ens en sekund faktiskt) innan jag bestämt att denna dag skulle spenderas på olika loppisar. Och tro det eller ej.. inte ett klagomål. Han böjde sig till och med ner (dock på ett väldigt fjantigt sätt, men ändå) och kollade på sakerna som låg gömda under hyllorna. Han skötte sig utmärkt. Förutom att han lunchade två gånger på en timme, påstod sig vara jättehungrig. Så vi får väl tro på det då :)

Väl hemma igen fortsatte pysslet i arbetsrummet, där jag faktiskt fått min vilja igenom och fått behålla betong väggen. (nu suckar han igen och påstår att jag fått det överallt, men det stämmer inte riktigt!) Jag tycker själv att det blev riktigt snyggt, och tycker vi ska behålla det.. skulle vi tröttna är det väl "bara" att slänga upp lite gips (femtioelfte sucken!) ;)

När man flyttar till hus behöver man plötsligt saker man aldrig behövt förut, så ett skrivbord har väldigt låg prio just nu. Detta stod kvar i huset, och efter lite målarfärg får det duga. Stolen fyndade jag i helgen, fyra stycken för 100. Som hittat. Vad dennas öde blir i målarväg är icke bestämt ännu. Anslagstavlan är också ett 25 kronors fynd. Och ska så småningom upp på väggen.

Här ser ni då betongväggen, som går i gul/grön färg. Det sitter vissa små, små tapetbitar kvar som ska tas itu med. Men vad tycks? Skåpet jag hittade i svärfars garage är perfekt förvaring åt pärmar och dylikt.

Lådan är också den ett fynd från helgen. Perfekt förvaring åt tidningar.. vilket vi har väldigt mycket av ;) Den fina ljusstaken är från lavendel och romantik.

Och här ser ni då hela arbetsrummet. Det är en massa pyssel kvar, och sakerna kommer säkert flyttas både 1, 2 och 3 gånger till. Men så här ser det ut nu.. Tomaterna i fönstret växer så det knakar, och jag längtar tills dom kan flytta ut. Det är lite tråkigt att ha "alla" blommor inne.. Det blir väldigt många när man har en mamma som är trädgårdsfanatiker :)

Detta var sista rummet på övervåningen, det fattas bara lite lister och lite småpyssel. Nu börjar det roliga.. att inreda, fixa och dona. Ta itu med allt det där som är prio 2 (enligt Simon) betonghyllor till köket, lampor (egengjorda) köksbord.. lite smått och gott helt enkelt.

Ingen vila, ingen ro! :)

3 kommentarer:

 1. Blev ju super snyggt i arbetsrummet =)

  SvaraRadera
 2. Hello!

  Snyggt blir det och tjusiga tomatplantor har ni också. Hoppas melonen trivs också. Är jag trädgårdsfanatiker? :0) Det är auktion på söndag förresten om du är ute efter nåt mer att dra runt med.. :0) Kram på er!
  Mamma

  SvaraRadera
 3. Hej, halkade in här av en slump! Måste bara säga att vilket fint hus ni gör! :) Blir såå avis! Och att ni KAN göra så mycket själva, gud va roligt det vore att kunna det o ha en kille som kunde o ville oxå...
  Väldigt roligt o inspirerande att läsa, fortsätt skriv! :)

  /Johanna

  SvaraRadera