måndag 18 januari 2010

Nedräkningen börjar!

Prick en vecka kvar idag. En enda vecka. 7 dagar.
Tills vi stolt sätter nyckeln i vårt nya, alldeles egna hus!

Vårt egna hus. Det är helt galet! Som vi har väntat, längtat och drömt om denna dag.
Och nu.. om 168 timmar för att vara exakt står vi där. Utanför vår svarta ytterdörr, på vår egen trapp och på vår egna gård. Jag funderar på att göra en sådan där almanacka man gjorde som liten, när man kryssade för dag för dag innan julafton. Undrar om tiden går fortare då? ;)

Jag kan knappt vänta tills jag får dra på mig målarbyxorna och sätta igång!

Huset då?

Är ett ståtligt, rödmålat trähus med vita knutar. Högt i tak och med en historia längre än våra förfäders. Golven är av massivt trä, och på väggarna sitter redan nött panel. Gården är stor och grönskande, och från den vackra 1700 tals verandan har man en helt fantastisk utsikt!

Nääe.. inte riktigt!

Huset här ovan är det jag inrett i mina drömmar, det jag letat efter. Och det jag hoppades på att hitta. Men i mina drömmar stod även detta hus väldigt centralt, med gångavstånd till det mesta och helst med barn som lekte utanför på gatan. Och ett sådant hus gick ej att hitta. Vi kikade på liknande hus.. men då stod dessa väldigt avskilt, folktomt och.. nej.. inget för oss alltså!

Så huset är alltså inget rött, trähus. Utan ett rött tegelhus från 1962. Ett rött tegelhus, med svart ytterdörr och garage. En enplansvilla med en stor, fin källare. Med det bästa av allt: Ett hobbyrum. Yey!

Gården är rätt så stor och bär på 3 äppelträd, ett körsbärsträd och ett STORT syrenträd. På baksidan stoltserar en stor, magnifik gran. Som kan vara den största jag någonsin sett. Denna gran satt ägaren till huset när de byggde huset.. och vips.. så hade mitt röda tegelhus också en historia! ;)

Huset känns rätt på alla sätt och vis, och det gör ingenting att det inte är ett rött, trähus med anor från 1800 talet. För det är VÅRT hus.. vårt alldeles egna hus. Och jag ÄLSKAR det.

Nu ska det "bara" renoveras till vårt drömhus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar