fredag 22 januari 2010

Kök..

Sådär.. nu har vi vart på banken och fixat med lån och grejs.
Nu är det verkligen inte långt kvar!

På måndag halv elva är vi husägare. Det är sjukt. Och galet!
23 år, sambo, mamma, husägare, volvoägare och enligt min sambo snart hundägare. Tillhör jag Svensson Svensson skaran nu? Den jag för några år sedan aldrig trodde jag skulle tillhöra? Det verkar tämligen så..

Eftersom jag inte har några bilder på huset att visa än, och eftersom det kliar i fingrarna något fruktansvärt, så tänkte jag visa er lite bilder på sånt som redan är klart. (Dvs. inhandlat)

Efter många turer i olika köksaffärer, bestämde vi oss till slut för ett vitt ikea kök.

Köket heter Lidingö. Och är ett sådant som på bilden här bredvid. Dock kommer vi ha andra handtag. Vilka är inte helt bestämt än. Men det lutar åt vita porslinsknoppar/handtag.

Ugnen är av märket Gorenje och är ny i deras sortiment för i år. Modellen heter Old time, och finns i två färger. Svart och den som ni ser på bilden. Visst är den läcker? Olyckligtvis gick inte min sambo med på den beigea, så det blir en svart.


Ovanför ugnen ska det då sitta en fläktkåpa är det tänkt. Och vi har letat, letat.. och letat överallt efter en som vi båda gillar, utan resultat. Så efter mycket övervägande har jag nu släppt på kontrollen en aning, och låter min sambo bygga en egen :) Men den ska se ut såhär på ett ungefär. Hoppas vi!

Diskhon blir en vit i porslin. Den bryr jag mig inte om att lägga in bild på. Jag tror ni vet hur en sådan ser ut. Om inte får ni googla!
Blandaren blir från Tapwell och ser ut såhär:
Dock vet vi inte ännu om det blir en i antiksilver, som på bilden. Eller en i krom. Den i krom är en hel tusenlapp billigare.
Men också väldigt blank.. =/ blandaren finns också i antikbrons och antikkoppar. Men det är ju tyvärr så att man måste mötas halvvägs och kompromissa när man har sambo! :)

Vilket jag också gjorde när det kom till golv. Ett vitt, borstat massivt furugolv var uttänkt att pryda våra golv. Men efter många turer fram och tillbaka, och väldigt mycket kompromissande från min sida.. valde vi istället ett laminat golv från Pergo. Golvet heter furu grå planka. Och med ett par sockor på fötterna ska jag nog kunna låtsas att det är ett riktigt trägolv. Det blir nog bra. Hoppas jag.

Annars ligger min sambo (som gick in i rollen som laminat förespråkare mycket starkt) risigt till! ;)

Diskmaskin och kyl/frys blir integrerade, och kommer alltså täckas av köksluckor.
Eftersom vårt kök är väldigt litet, vill vi få bort så mycket som möjligt. Få ett mer enhetligt intryck. Köket är u format, och diskhon blir under ett fönster. Så på den ena sidan blir det inga köksluckor alls. Utan kanske någon öppen hylla (simon? ;) och på den andra sidan blir det kyl, frys och två överskåp. Så som ni kanske förstår, blir det en rejäl rensning.. Förbered er Emmaus! :)

Sådär.. det var väl vad jag hade att visa just nu. Och av bilderna att döma, kanske man tror att vi kör stenhårt på den vita lantstilen. Så är icke fallet. Nog för att jag tycker det är fint. Men
vi är som sagt två, med väldigt starka viljor. Och stilen kommer förhoppningsvis avspegla oss båda..

Hörs snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar