fredag 25 november 2011

Blixt förälskad!











(Dålig fotogr
af, och dystert grått väder, ger inte min fina kudde rättvisa. Soffa Mio ska inom kort bytas ut, lampa och tavellister Ikea, Kuddar Hm och By Nord. Soffbord byggt av sambo och svärfar. Ni vet att ni kan klicka på bilderna va?)

Under mitt 25 år långa liv, har jag vart riktigt kär tre gånger. Kär på riktigt. Nu räknar jag inte med alla dessa små förälskelser man ibland kunde drabbas av när man var liten. Typ varje år på Dalecarlia, då man var beredd att packa väskan och flytta till Spanien, för att fråga chans på någon 14 årig liten fotbollsälskande spanjor.

Inte de gångerna.

Utan de gångerna när det vart på riktigt. Dom gångerna man får ont i magen om man inte fått ett sms på 1 timme, och håller på att spricka av glädje de gånger det piper till i telefonen. De gånge
rna man inte kan äta, sova, eller bete sig normalt, för att man är uppe bland molnen och svävar. (Om nu förälskelsen är besvarad)

Dom gångerna. Det är dom jag menar.

Och nog trodde jag att jag hade blivit kär för sista gången när jag träffade min fina sambo. Men där hade jag fel. För jag är så förbaskat inåt skogen jäkla kär i min nya fina kudde. Och ännu mer kär, än innan i min fina sambo som gick med på att köpa denna fining. Alltså sådär på riktigt kär. Så att hela magen svämmar över av fjärilar.

Och om denna fina kudde skulle vakna till liv och fria. Ja, då hade jag inte tvekat en endaste
liten sekund. Jag hade stolt s
att på han en liten slips, tagit han under armen och traskat iväg till närmsta kyrka. För tills döden skiljer oss åt. Om inte ännu längre, ska jag hålla denna fina, fina kudde kär!

Men först, ska vi ha en riktig myskväll. Jag och mitt fina får.


torsdag 24 november 2011

Att falla för hysterin 2

(Bild från telefonen!)

På senare tid, har det ju synts vitrinskåp lite här och där. Ikea lanserar nya, mio likaså. Fantastiska bloggar visar kort på superfina vitrinskåp, som är så fint piffade att man (fast man inte gillar vitrinskåp) för en kort stund blir förälskad.

Och detta hände då mig. Jag blev förälskad i alla de där fina bilderna. Och min hjärna började på högvarv intala sig själv att ett vitrinskåp är ju faktiskt precis vad vi behöver.

För vi har ju faktiskt ett väldigt litet kök, och hur mycket vi än behövde alla överskåp, valde vi att plocka ner två. Så i köket ryms allt det där nödvändiga. Vardags-grejorna. Med nöd och näppe.

Men vinfantast som man är, behöver man ju utrymme för sina vinglas, och allt det där (som faktiskt räknas till nödvändigheter, om jag fick bestämma!) Så ett vitrinskåp köptes. Målades (5!) gånger, fick fin-fina handtag från Tine K, fick inte plats (vilket jag redan visste innan) och jag gillade det inte (eftersom jag aldrig gillat vitrinskåp)

Så nu ligger det alltså på blocket.

Allt detta jobb i onödan.

Fantastiska pappor..

(Väldigt mörk, dålig bild. På förra årets adventsljusstake)

Idag har jag vart en bra flickvän. Fast en något försenad sådan.

För att..

När det för ett tag sedan var fars dag, så höll Simon på med vår badrum (som just nu renoveras) jag jobbade, och hela huset var fullt i byggdamm och olika smutspartiklar. Så firar man ju inte världens bästa pappa tycker jag. I ett sådant kaos.

Och ja, nu pratar jag ju då om min kära sambo, Iris pappa. Som är en helt fantastisk pappa. Och tur är det väl att det finns fler av denna sort, för jag har ju en alldeles egen fantastisk pappa också. Och en fantastisk svärfar.. och ja. Hands up, för er fantastiska pappor!

Men hursom. Vi bestämde (mest jag) att fira lite i efterhand. Och jag visste redan hur Iris skulle få uppvakta sin pappa. För några dagar sedan ringde jag nämligen och bokade in en massage åt herrn. I all hemlighet. Och har i en veckas tid lyckat lurat min kära sambo att vi ska hämta ännu en blocket fyndad möbel, vilket gjort min sambo riktigt upprörd. Både på mig och sin bror (som visste om planen, och agerade världens-bästa-farbror barnvakt!)

Så idag blev han väldigt ovetandes ivägskjutsad på massage, och när han kom hem, så var hela huset städat med massa tända ljus, och med middagen och whiskey glaset på bordet.

Och det verkar ha uppskattats, och kanske, kanske jag kan få slippa tjat om massage ett par dagar nu?

Nej, nu ska jag fortsätta frossa i chokladbollar och julmust, samtidigt som jag kollar på Du är vad du äter. Vilket självplågeri va?

onsdag 23 november 2011

Att göra en god gärning?

Jag har några få laster. Vin, god mat, tidningar och loppisar. Inga allvarliga alls. Mycket enkelt. För såhär är det. En helg utan vin, är ingen riktig helg, och inte heller utan god mat. Och att handla utan att köpa en tidning? Det är ju bara fruktansvärt!



Allt detta slit, med att dra en kundvagn och treåring genom en stor affär, för att köpa en massa nödvändigheter. Och för att inte tala om arbetet efter, då man kommer hem. Allting ska packas upp, frysas in.. delas. Mm. Utan belöning? Går icke för sig! När man arbetar, ska man ha lön. Vilket för mig brukar vara en tidning (lågavlönad som man är) Så när allt slit är klart, kryper man upp i soffan med sin nya tidning. (Medans sambon lagar mat!)



Och loppisar, ja det har vi ju redan tagit upp i ett tidigare inlägg. Ni vet det där med spontanhandlande?

Men det är nämligen också så, att ibland kommer jag över saker, jag egentligen inte alls vill ha. Inte e
ns tycker är särskilt fina, men som jag inte kan lämna kvar, för att jag vet att de är väldigt åtråvärda eller som i en annan affär, kostar en massa, massa pengar. Ett exempel på en sådan sak, är mina två Thonet stolar som står på vinden. För inte kan man lämna ett par sådana? Det går ju inte?

Så idag när jag kom över denna adventsstjärna, som jag egentligen inte tycker är särskilt vacker, kunde jag inte låta bli. Varför?
Jo, för att i senaste Elle, är den med på chefredaktören Svante Öquist sida. Där han skriver: lyckliga du, om du hittar en sådan här pärla. Ni hör ju? Lyckliga du. Alltså mig!? Lyckliga jag, som faktiskt hittade en sådan här. Utan att ens leta, och nästan helt gratis.

Fast..
Det är ju inte min stil. Och jag hade inte köpt den om jag inte sett den där bilden i tidningen, och fått veta att jag minsann är lycklig jag.

Så nu tänkte jag, att varför inte ta och skic
ka den till Herr Svante? Som en god gärning såhär innan jul? Som en god julgärning. Karma. Den vettigaste religionen.



Men först, ska jag ta och kolla på den ett tag, och se om jag kanske kan börja tycka den är fin! ;)

tisdag 22 november 2011

Dygnet har för få timmar.



(Liten citat tavla, Therese Senneholt. Bildäckskorg Ica, kuddar Hm och Hemtex. Lampa loppisfynd. Lampskärm Lavendel och Romantik)


För att jag ska hinna med allt jag vill.

Snart helg iallafall. Middag och partaj med tjejerna, och en sambo och barnfri helg. Jisses vad jag ska njuta. Fast som alltid, är ju schemat fullspäckat redan, varje minut är planerad, fast jag egentligen bara borde vara hemma, dricka vin och fundera över livet.

Men det hinns nog med det med!

Detta lilla bord (Som ni kan läsa om här) har iallafall fått flytta upp från hobbyrummet, efter en HEL del färgskrapning, slipning och målning. Och jag ska ALDRIG mer köpa något som behöver skrapas. Aldrig, aldrig, aldrig igen!

Nej, dags att åka till mitt kära arbete, och göra ett eftermiddagspass.

Ha en bra dag!

söndag 20 november 2011

Att vara ute i god tid


(Sorry för dåliga bilder, de är knäppta väldigt sent idag. Ljusstake i fönstret, loppis. Ittala ljusstake, loppis. Hyacinten som är ett ljus är från granit. Tomteflicka, hemtex. Julstjärna indiska)

Jajjämensan! Här har det redan "julpyntats" En hel vecka innan första advent.

Och varför detta nu då? Jo, för att nästa helg åker mina kära familjemedlemmar ner till storstan för att gå på kusin-dop, Och jag ska ut och äta med världens finaste tjejer. Just därför.

För hur kul är det att julpynta alldeles själv, sådär dagen efter? Nä. Inge kul. Och dessutom kastar jag ut julen, nästan lika fort som tomten lämnar huset. Så då kan man väl pynta lite tidigare istället?

Jag är för den delen inte sådär överförtjust i julpynt, och det skulle aldrig falla mig in att pynta hela huset med tomtar, renar, snögubbar och röda gardiner (Inte för att det inte är fint. Men för att jag är på tok för lat för att plocka bort saker som snart ska fram igen, och sen tycker jag att man kan skapa rätt stämning utan allt detta) Och hade det inte vart för att mitt lilla troll toklängtar efter tomten, så hade jag nog nöjt mig med stjärnor, granris och julblommor. Men för min lilla tjejs skull har det faktiskt fått flytta in några vita tomtar (läs 3!)

Inne på hennes rum blir det dock några röda fina.

Så nu är vi klara för julen här hemma. Nästan (Fattas bara lite eget gjort godis, pepparkakor, lussebullar, julskinka, klapphandling, klappinslagning, granhuggning Mm) :)

Annars har vi en riktig slö Söndag här hemma. Jag har jobbat, och vi har ätit en sen middag (Det tar nämligen ca: 2 timmar för mig och Simon att komma på, och överens om mat) Idag föreslog jag potatis och purjolökssoppa med hembakt bröd, det röstade Simon ner, tills jag erbjöd mig att göra allt. Och herre-jisses vad gott det blev. Riktigt imponerad över mig själv, som nästan aldrig lagar mat.



Och till maten blev det årets första glas julmust. Jag ÄLSKAR julmust. Funderar på att köpa ett lager, och bunkra upp med i matkällaren.

Nej nu ska jag hoppa ner bredvid min sambo framför en film.

Hoppas ni har en bra Söndag!

lördag 19 november 2011

Att falla för hysterin..


Jag gör vanligtvis inte så. Eller gör jag?

Jag menar, köper grejer som blivit väldigt om-bloggade och bra marknadsförda. Det är inte riktigt min grej. (Även om jag nästan skulle kunna mörda för vissa design stolar, men det är något med mig och stolar. Det är liksom meningen att vi ska vara med varandra. Jag skulle kunna ha en hel lada full med bara stolar, och byta när jag känner för det. Och, ibland skulle jag gå in dit och bara sitta på dom, alldeles själv. Jag och mina stolar. Och så skulle jag visa upp dom för alla som kom och hälsade på, stolt berätta varenda stols historia)

Men annars. Nej. Jag brukar inte falla för trender. Kan inspireras och imponeras, men min grej är ju unika saker, som man hittar längst inne på någon loppmarknad, under allt det där bråtet. Saker man kan göra om och göra till sina egna. Och som passar in så bra hemma, att det ser ut som att den alltid stått där (Okej, väldigt mycket hamnar ju också i kartonger)

Men ändå, så kunde jag inte låta bli att stoppa ner en ARÖD lampa i kundvagnen sist jag var på ikea.

Ikea ja. Ett ställe jag inte alls gillar. Egentligen.

Och jo visst. Den är fin. Jättefin. Men jag vettetusan om den förtjänar all den uppmärksamhet den fått. Och jag vet inte om jag tycker den är särskilt prisvärd. Den är ju ändå väldigt.. ike:ig!

Men nu står den så fint på min sida om sängen, och påminner mig om att inte falla för hysterin igen. (Vilket jag bevisligen inte lärt mig, eftersom jag nyss köpte ett vitrinskåp) Att inte lockas av frestelsen, och falla för trycket (Alla vet ju hur svårt det kan va ibland, men inte att förglömma att bland de sju dödssynderna finns både frosseri och lust)

Så jag är ledsen du mannen/kvinnan där uppe, men jag har syndat!

Recept

Fläskfilégryta:

En fläskfilé
Två paket bacon
En Röd paprika
Några färska champinjoner
En creme fraisé vitlök
En stor ask bonjour vitlök
ca: 2 dl grädde (40%)
En aning chilisås
Lite, lite soja.

Gör så här:

Salta, peppra och Skiva fläskfilén i lagomt stora bitar, och Klipp baconet i små bitar. Stek dessa tillsammans i lite smör. Skiva sedan i champinjonerna och paprikan. Och lägg i grytan. Häll i grädde, creme fraise och vitlöksosten. Ha i 2-3 matskedar chilisås. Låt puttra ett bra tag. Ju längre desto bättre.
Man kan även ha i lök om man vill, men jag tycker det räcker med vitlöks creme fraise och ost. Ha i lite soja för färgens skull.

Servera med antingen hasselbackspotatis, eller klyftpotatis.

Klyftpotatis är det som går snabbast.
Och blir riktigt gott om man efter man skivat potatisen, kokar dem i en minut. Lägger dem på hushållspapper (för att få bort lite av vattnet), och sedan in i ungen i ca: 45min (Saltar och rör om då och då under tiden)

Serveras med stor sallad!

Smaklig måltid!

Paket leverans

Igår kom då paketet, med Simons julklappar.
Stort, stort plus till perlan, för rekord snabb leverans.

Om han kunde vänta till julafton? Nej, han var på tok för ivrig, slet upp sakerna ur kartongen som om det var den sista droppen vatten i öknen. Om han blev glad? Såklart! Fast han förstod inte vad det var för fel på dom sittkuddarna vi redan hade!?

Han är lite så min sambo, det som står/sitter/ligger någonstans, ligger där för evigt. Han har lite svårt att förstå det där med att byta ut grejerna ibland.

Men men.. Får han inte ha det om han vill :)

Från en sak till en annan. Jag har ju ett sådant där jobb där man måste jobba varannan helg, så denna helg är det jobb för min del. Har jobbat förmiddag idag, och kom hem till ett städat hus (Han måste ha blivit väldigt glad för klapparna) ;) Och middagen ska snart börjas. Fläskfilégryta står på schemat ikväll. Och det är så Förbaskat gott. Hojta till om ni vill ha recept!

En Elle interior följde med hem från affären, och ska bläddras igenom hopkrupen i soffan ikväll.

Och i den fina krukan från Tine K, bor det nu en lila orkideé. Den var större än jag hade trott, min tanke var nämligen att krukan skulle stå på en liten hylla i hallen. Men det gick ju inte. Så nu verkar det som att jag får beställa en ny, i mindre storlek. Attans då ;) Och doftljuset från samma märke brinner för fullt, och luktar kanongott. Kunde dock lukta en aniiiing mer.

Nej dags att börja med middagen, så den är klar till favoritprogrammet, så mycket bättre. Ni kollar väl på det? Jag tok-längtar tills det är deltagarnas tur att göra sina tolkningar av Laleh. Hon är ju helt fantastisk den tjejen. Hennes senaste album äger!

(Och man får dricka öl, fast man jobbar helg. Bara man gör det innan åtta, och klunkar massa vatten. Och borstar tänderna noga) ;)

fredag 18 november 2011

Svar på fråga..

















Till dig Åsa:

Under somrarna åker jag på loppisar lite överallt. Där de dyker upp. Gårdsloppisar är oftast de bästa.

Under vinterhalvåret är det mest emaus och ta till vara. Det senare, är ingen höjdare, då de börjat tagit överpriser. En ikea sak kan ibland kosta det dubbla. Dessutom går alla pengar till Blge kommun (Vilket jag inte gillar) Emaus däremot har riktiga loppis-priser och skänker alla pengar till välgörenhet. Fyndservice i Falun kan ibland också vara riktigt bra. Där bokar folk egna bord, så det varierar väldigt på utbudet. Men ibland gör man riktiga fynd. Jag ska själv stå där snart, så kom förbi då vettja :)

Trevlig fredag!

Att fixa sig ett eget rum..


































(Nästan allt i detta rum är loppisfyndat. Lampor, spegel, horn som får agera armbandshållare, keramik-sko, stol, tidningsställ. Skrivbordet kommer dock från mina fina svärföräldrar, och är inte färdigmålat som ni kanske ser)

(Och det fina N:et har jag fått av min fina, fina Anna som är en helt otroligt kreativ tjej)










Då gör man såhär:


Man säger till sin sambo, att nu jädrans är det dags att vi tar itu med det sista rummet på entréplanet. Det som skulle bli kontor. (Jag har sett när jag kollat tillbaka i bloggen att jag lagt ut kort på det förut. Men då var det långt ifrån klart)

Sagt och gjort. Vi kastar upp gips på betongväggen, som vi först tänkte behålla, men sedan ångrade oss. Målade hela rummet, och svärfar kom med lister. Sedan var det dags för finliret. Och då blev min stackars sambo magsjuk. Så medans han spenderade två dygn i sovrummet, grejade jag med detaljerna. Och kom under tiden på att det hade ju vart perfekt om man kunde kombinera kontor med klädkammare? Och så blev det. Ett Linda rum enligt Simon (Men han har ju faktiskt ett helt garage!) ;)

Så just nu samsas skrivbord med alla mina saker som skor, kläder, smycken, tidningar, böcker mm. Och samtidigt som jag tog kort idag (utan att ljuset behagade komma fram, kom jag på att jag ska göra om där inne, så som det ser ut just nu kommer det inte göra länge till)

Jag vet inte varför, om det är för att jag vart hemma med en liten Iris som vart ovanligt lugn eller inte. Men jag bubblar av ideér. Jag vill göra om överallt. Men först ska jag hämta ut ett paket ;) Äta hemmagjord pizza, och kolla på idol med familjen.

Hoppas ni har en trevlig Fredag!

(Ps. Idag är jag lite extra kär i min fina kille, ni ska få se varför nästa vecka! ds)

Trött mamma..



(Bilder från Tine K. Helt fantastiska! Så snyggt med det råa industriella med mjuka pasteller)

Tänkte försöka ta lite kort på mitt pyssel/kontor/dressing rum idag, om ljuset behagar komma fram. Så återkommer med det. Nu ska jag pyssla om en hostig liten tjej, som vart vaken sen halv 3 inatt.

Ses senare!

torsdag 17 november 2011

Att spontanhandla på nätet.












(Bilder lånade från perlanliving)

Internet är ju ett alldeles fantastiskt påhitt. Speciellt såhär innan jul och 3-årig födelsedag, för då kan man sitta hemma i kaoset och kolla igenom alla fina nätbutiker, efter julklappar/presenter.

Grejen är ju bara den att man lätt halkar in på kategorierna, som inte passar en 3-åring. Och där har jag inget att göra. Absolut ingenting. Eftersom jag dyrt och heligt lovat min sambo att inte handla en endaste grej till, förens alla grejer jag samlat i högar lite varstans i huset är sålda.

Och det här är alltså ett riktigt löfte. Ett sånt där i stil med dom man avger i kyrkan. Så pass hög allvarlighets grad har det här löftet. (Eftersom vårt hus, snart kommer dyka upp i tv3 i det där programmet om maniska samlare)

Så medans jag satt här framför skärmen och dreglade över alla fina, men onödiga saker jag verkligen vill ha. (Tex en kudde med ett får på för 1000kr. Vem vill inte ha en sån liksom? Mamma om du vill ge denna till din dotter i julklapp så ring mig, får du adressen!) kom jag på den briljanta idén, att Simon nog kommer få lite grejer från Tine k i julklapp. Till exempel tre exemplar av denna fina sittkudde ovanför. Tror ni inte han kommer bli överlycklig? Det tror jag. Tänk vad skönt hans snygga rumpa kommer sitta på dessa. Jag tror att han blir överväldigad av lycka.

Och inte bara sittkuddar, nänä. Kommer ni ihåg inlägget nedanför? Allt eller inget. Så medans vi ändå är i hallen, och eftersom kuddarna slutade på en väldigt ojämn summa (Låt oss säga 654kr då avrundar man ju uppåt. Till 1000:- Så blir det jämnt och bra. Är ni med?)

Så i julklapp kommer min kära sambo även få svarta galgar med fina rosetter, en glaserad keramikkruka och ett finfint doftljus.

Shit. Han kommer bli så glad!

(ps. Ni som vet vart jag bor är välkomna att komma in på loppis, allt är prismärkt och klart ds.)

onsdag 16 november 2011

Konsten att ändra i fass.


(Jag borde nog hålla till i Iris kök framöver)

Så här är det va.

Att jag är en allt eller inget person. Det finns liksom inget lagomt (antagligen min sämsta egenskap om ni frågar min kära sambo) Tävlar man, så vinner man. Har man myskväll så köper man upp hela myspys avdelningen på Ica, Promenerar man, så gör man det varje dag, annars får det va! Tränar man så gör man det tills man spyr.

Är ni med mig? Allt eller inget. Jämt.

Vilket oftast resulterar i att jag vid spelkvällar gråter om jag förlorar (och spelar aldrig med den personen igen) Kräks när jag går på spinning, och går så snabbt att hjärtat är på väg att hoppa ur kroppen. Och ska det mysas, då ska det banne mig mysas. Med allt som hör till. Varför göra något halvdant?

Och när jag för ett tag sedan fick en ny medicin (mot smärta) utskriven, förklarade min doktor att det är mycket vanligt att man går upp 10-20 kg när man äter denna. Jo man tackar, här håller man fortfarande på att trilskas med envisa graviditetskilon (Ja hon är tre!) så ska man få en medicin, man går upp utav. Aldrig!

Men min kära doktor insisterade och sa väldigt bestämt:
- Det är bättre att gå upp i vikt, än att ha ständig värk. (Ni kanske hör att min doktor är kring 60 med en stor ölmage?) Och fortsatte med att jag säkert är annorlunda, och en av dom få som inte går upp.

Jo för att det är jag ju.

I samma stund som jag gick ut ur den där porten med min medicin, försvann alla tankar som innehöll träning och nyttigt. Vad är det liksom för idé att träna och äta nyttigt om man ändå ska gå upp? Otacksamt värre. (Och jo, jag är så pass intelligent att jag vet att man ska äta nyttigt och röra på sig av andra anledningar än bara kilogram) Men jag fungerar inte så. Tyvärr. Tränar man ska man ha resultat. Snabbt. Annars kan det va. Men vad är det för mening med att inte äta allt det där goda när man ändå ska gå upp? Ni förstår va? :)

Och jag är då efter några månaders medicinering på väg att ändra den genomsnittliga viktuppgången i fass (Inte riktigt än, men på god väg) Och jag känner mig precis som en hungrig liten 5 åring som vägrar äta, för att hon tror att hon straffar sina föräldrar. För jag har nämligen lust att ställa mig och skrika åt min läkare:

- In your face. HA! Du hade fel, jag gick visst upp. Samtidigt som jag står och posar i en tajt baddräkt och lipar.

För jag vann ju!? Eller hur? Han hade fel!

Och då känns allt så himla mycket bättre!

Att ha en slö dag!



(Diskho och luckor ikea, blandare tapwell, bänkskiva hth och handtag Tine K)

Vilket fantastiskt väder det är ute! Inte sant?
Jag bara älskar sånt här väder, när allt är frostigt vitt. Och himlen är klarblå. Det är så fint, så fint.

Och helst av allt hade jag velat dra på mig promenadskorna, satt i hörlurarna i öronen och gett mig ut på en snabb, frisk promenad, så man blir alldeles sådär röd om kinderna. Men istället spenderar jag min lediga dag på soffan, med en rygg som jag mer än gärna skänker bort mot avhämtning. Någon som är intresserad?

(Och här hade jag kunnat skriva ett helt inlägg om hur förbannad jag är på en viss kommun, som vissa människor jobbar för, och som saknar allt mänskligt vett. Men det är för fint väder för det!)

Men det är inte så tokigt att ligga på soffan och slöa heller. Och det där med på Måndag då jäklarns!? Nej inte riktigt då. Det gick åt skogen. Jag har nämligen precis vräkt i mig en tallrik makaroner och bearnaisesås. Ja, jag vet. Vet precis vad ni tänker. Nämligen: Usch!

Precis så tänkte jag med, när min kära föredetting bjöd mig på det. Men det är så fruktansvärt gott. smaka så får ni se. Inte direkt nyttigt. Men vad gör det om hundra år?

Nej 1,5 timme tills la familia kommer hem. Dags att sätta på Akon stenhögt och turbostäda. Så att det ser ut som jag inte gjort annat än städa idag ;)

Hejsvejs!

tisdag 15 november 2011


(Bild från designinsight.se)

I morse åkte jag till mitt kära jobb en timme för tidigt. Enbart för att jag redan igår planerat att smita en timme tidigare, för att hinna svänga in på en loppis, innan Iris ska hämtas från dagis. (Förstår ni hur långt ner i missbrukarträsket man är, om man kl 5 på morgonen offrar en timmes sovmorgon?)

Som tur var, tyckte ju även mina jobbarkompisar att detta var en bra idé (trots att jag aldrig nämnde ordet loppis)

Och bra är det ju också att de loppisar jag besöker, har blivit så pass moderna att de tar kort. Alltså betalkort. Jo på riktigt. Kreditkort också, om det nu är någon som vill handla på krita på loppis.

Toppen! På så vis slipper man ju all denna spilld tid på att leta upp uttagsmaskin, traska ur bilen, ta ut pengar, utifall man hittar något man bara måste köpa. Helt suveränt!

Om det inte vore så att dessa moderna loppisar, har tagit efter diverse tobaksaffärer och kommit på någon dum grej att man inte får handla på kort om summan är under hundra kronor. Så när jag idag då hittade en skitsnygg adventsljusstake för 15 kr, en adventsljusstake som såg ut precis som ljusstakarna ovan. (Som är från granit, och som ingen kan ha missat vid det här laget?) betydde det alltså att jag skulle få lov att plocka på mig små saker för 75 kronor. För att få handla. 75 kr = en full ica kasse med loppis saker. Och tro mig.. Efter min lilla spontan-gris-handling igår, skulle en ica kasse med liknande trams, inte falla herrn i huset i smaken.

Så jag tänkte som så, att vilket perfekt tillfälle att försöka ta tag i mina problem, och låta ljusstaken stå kvar. Intala mig att om den står kvar nästa gång, så är det meningen att det ska va den och jag. Ödet liksom.

Ända tills jag kom upp till min bil igen, och ser två unga bruttor snubbla in på loppisen, och jag känner ända in i själen att dom är ute efter min ljusstake. MIN.

Kvick som man är, när det behövs, räknade jag snabbt parkeringsmynten, och skrapade ihop till tjugo hela kronor. In snabbt som attan igen, bara för att se mitt öde försvinna med en blond liten tjej, som antagligen inte kommer uppskatta den lika mycket som jag.

Och nu sitter jag här, och letar igenom facebook efter denna lilla donna. Hon ska nämligen få besök av en tjuv inatt.

Så om ni läser om en inbrottstjuv som stal en loppisfyndad ljusstake för 15 kronor, i tidningen imorgon..

JAPP.. det är mig det står om!

måndag 14 november 2011

För att ni ska förstå..



Hur stort problem jag egentligen har.

För man kan ju kanske tycka, tänka och tro, att jag efter inlägget om mina spontanhandlingar, som leder till arga sambos och ja. Ni vet det där med titeln skräp?

Man kan ju när man läser det, tro att jag har kontroll över mitt handlande. Att jag faktiskt tänker efter mer än en gång innan jag handlar. Och det viktigaste av allt, att jag insett mitt problem?

Men så visade sig det då alltså inte vara. Eftersom jag idag kom hem med en..

Gris. I halm.




























(Vi har världens minsta hall, som just för tillfället är under förvandling. Och som är jättesvår att fota)

Att agera aningens för fort.
Jag köper aldrig tyger på loppisar. Fast jag, varje gång jag besöker en loppis ser att klädavdelningen svämmar över av modemedvetna tjejer.
Vilket jag tycker är toppen! Snacka om miljömedvetet, unikt, billigt.. och snyggt. För de här tjejerna är verkligen ursnygga. Sådär snygga så man skäms när man kommer med sin sambos mjukisbyxor, med färgfläckar i stlk xxl. Och försöker så anonymt som möjligt smyga sig ner på möbelavdelningen.

Jag köper inte heller kuddar, gardiner.. ja något i tyg.

Och här är anledningen:

Tidig morgon på jobbet, tidning och kaffe i vardera hand.
ungefär i mitten av tidningen står det med stora bokstäver: Vägglössen ökar i Dalarna.

What!?!? Vägglöss? Vad sjutton är det?

Läser vidare och får rysningar i hela kroppen, rysningar så jag faktiskt tror att hela jag är full utav de där äckliga små krypen dom visar på bild. (Detta tror jag ända tills jag på min lunchrast, springer in på toaletten och klär av mig alla kläder och ruskar ur håret!)
Ni förstår. Min värsta fobi är småkryp. Ju mindre desto värre. Jag har inga problem alls med sådana där stora spindlar man kan kolla på i djurparker. Men de små. Brrr.

Så efter att jag lusläst artikeln i tidningen, och googlat sönder min iphone efter fakta om dessa små kryp, är jag såklart övertygad om att vårt hus är fullt av dessa. (Precis som jag också hade varenda sjukdom man kan ha, när jag läste medicinsk grundkurs)

Det fanns ju absolut inga tecken på att vi skulle ha besök av dessa små djur. Inga alls. Egentligen. Förutom att jag sett en liten skalbagge på golvet för någon vecka sedan.

Iallafall. Hem i panik. Får på något konstigt vis med mig min sambo på min linje. (Vilket annars brukar vara omöjligt) Stortjuter. Börjar kolla nummer till diverse mäklare. För här ska jag då inte bo kvar i en sekund till. Kastar ALLA mina kuddar. River ur soffklädsel, sängkläder, mattor, gardiner. ALLT i hela huset. Kastar det mesta. Allt medans min sambo lugnt och sansat försöker få tag i en skadedjurskille.

Och detta var då dagen innan min 25-års fest. Gråter så snoret rinner. Ställer in min fest. Skickar iväg Simon till affären sent på kvällen för att köpa vaselin och silvertejp (Den här biten gick inte min sambo med på sådär direkt. Han tyckte att det kunde verka en aning konstigt att komma 22:00 på kvällen och köpa just dessa saker) Men han gör det. För att jag är så ledsen. Tillsammans tejpar vi in hela huset (Då jag i mitt googlande sett att man ska göra på detta vis, för då kan inte de små djuren klättra upp på möbler)

Ingen av oss sov ju den natten som ni kan förstå.

Tidigt morgonen efter kommer skadedjurs killen, gör en undersökning, skrattar lite åt mina rödsprängda ögon och säger:

- Nej ni. Här finns det inte ett enda tecken på skadedjur.
Varpå jag frågar om han är HELT HUUUUNDRA på det. Och det var han ju såklart. Den där lilla skalbaggen jag sett var en helt vanlig tallbagge (Eller något liknande) som någon av katterna antagligen dragit in. Om den nu inte själv traskat över tröskeln in.

Sådär står vi då. Med ett helt tomt hus, och ett antal kuddar och gardiner mindre. Med 4 timmar kvar till 25 års fest.

Och pågrund av denna lilla incident, köper jag inte tyger. Hur fjantigt det än må vara.(Det råkade ju i någon av de miljoner sidorna på nätet stå vägglus, och tyg i samma artikel)

(Förutom ett litet snedsteg, den fina lilla röda jackan ni ser på bild. Den var för fin för att låta bli. Men.. den har genomgått både en 90 graders tvätt, och en ordentlig värmebehandling)

Men så kan det gå, och nu hoppas jag för allt i världen att vi aldrig någonsin blir drabbade av något liknande på riktigt. För jag har en känsla av att det inte kommer bli lika lätt att få med mig Simon i mina misstankar!

Nu dags för eftermiddagsjobb. Hujedamig!

söndag 13 november 2011

Some people just need..































(Iris lilla pinnstol är ett loppisfynd)


a high five, In the face. With a chair.

Så står det på min fina griffeltavla i hallen. Den som först stod i köket, och nu efter ett besök i svärfars fina galleri fått en fin ram. Han är duktig han. Min kära svärfar. Han skakar lite lätt på huvudet de gångerna jag kommer med diverse beställningar. Men så fint det blir. Ojojoj!

Och vilken mening att skriva sen då. Det första man ser när man kommer in genom ytterdörren. Japp! Kanske inte det mest välkomnande, men jag kom inte på något annat just för tillfället. Och vissa människor behöver ju just det. En high five. I ansiktet. Med en stol.

Och på tal om stolar, så har det flyttat hit 5 stycken pinnstolar. Alldeles fantastiskt fina tycker jag. Så fina att jag var alldeles för otålig med att orka vänta på någon dum grundfärg, så 1,5 h och 3 sprayburkar senare var dom klara. Om sprayfärgen kommer att hålla? Det lär väl visa sig!

De har då iallafall hållt skapligt under en helg bestående av pizza, tacos, potatisgratäng och oxfilé. Och här tänkte jag försköna sanningen lite och skriva ett eller två glas vin. Men för att vara riktigt sann, så 1 eller 2 flaskor för mycket. Är det helg så är det!

På måndag så.. Då jäklarns!

Trevlig söndag på er!

lördag 12 november 2011

Skräp?





































(Detta är en sådan sak. Ett spontan-köp. En tillbringare i keramik, formad som en gris. Rejäl och tung. Rätt rolig tycker jag, men väldigt onödig)

Nu är det ju så att det finns de där grejerna på loppisar, som man tvekar ett bra tag innan man köper. Ni vet de där man ser rätt så snabbt, men går förbi, för att sen gå tillbaka och lyfta, klämma och känna. Tveka en stund. Försöka komma på en bra plats att ha den på, och en bra anledning till att man måste ha den. Kommer inte på någon. Låter den stå kvar på hyllan. Går en till sväng bland alla andra hyllor.. för att sen på vägen ut grabba tag i den där onödiga saken och köpa den. Det är dom sakerna man ska låta stå kvar. Dom som inte känns rätt direkt. För dom sakerna hamnar i kartonger i källaren, på vinden och i garaget. Och gör vissa sambos irriterade, när de försöker parkera i sitt garage, men inte får plats.

Och gör att den andre sambon, den som spontanhandlat får dåligt samvete, eftersom hon ungefär 50 gånger om dagen lovar att sälja iväg "skräpet" på en loppis. Men som istället kommer hem med mer "skräp"
(min sambos ordval)

Näe! Det är inte alltid man gör fynd.
Men de gångerna försöker jag tänka att jag iallafall har gjort en god gärning, eftersom de flesta loppisar jag handlar på, skänker pengarna till välgörenhet. Det gör ju det hela mer okej!

Nu väntar så mycket bättre, potatisgratäng och oxfilé!

Loppa










































Loppa = Loppisfanatiker. Jag är en sådan. Beroende av loppisar. Jakten, lyckan, spänningen. Och för att inte tala om ruset. Ruset man får när man ser ett fynd långt inne där på loppisen, och man vet att man bara måste ha just det där. Om man så ska få boxa sig fram för att hinna dit först.

Precis så var det när jag såg min fina gris/industri lampa på en loppis här i närheten. Mitt hjärta slog dubbelslag. Jag bara visste att jag skulle ha den. Det var kärlek vid första ögonkastet. Och just en sådan här lampa har jag kollat på i flera inredningsbutiker, och vart på väg att köpa för ett antal tusenlappar. Priset? Två ynka små tjugor. Alltså 40 kronor. Förstår ni? Hur kan man inte bli beroende? Jag ryser fortfarande av tanken på att jag kunde ha missat den.

Nu var den ju inte svart när jag köpte den. Utan blå. Men med en burk matt, svart sprayfärg blev den precis som jag ville ha den. Och tanken på att den inte säljs i något stort varuhus och sitter i varje svenskt hem, utan faktiskt har haft ett syfte och värmt små griskultingar gör det hela roligare.

De andra två lamporna som fick vara med på bild, är även de loppisfyndade. Klämspoten är jag löjligt förtjust i. Och lampfoten tycker jag är så fin att den får klara sig utan skärm. Så dessa tre lampor. Hm. Få se nu. 40+40+20? 100 kr?

Japp! 100 kronor för tre fina, rätt så unika lampor.

Som skrivet redan. Hur kan man inte bli beroende?

fredag 11 november 2011

Hej!

Ett helt år sen jag skrev sist! Tiden går fort. Alldeles för fort.
Varför jag slutade? Jo för att..
  • Vårt röda tegelhuset är väldigt sällan städat och piffat.
  • Dygnet har för få timmar.
  • Jag är inte alls duktig på att knäppa kort.
Men..

  • Det verkar vara lite "inne" med o-stylade hem?
  • Någon sa att man "får" en extra timme på vintern? Var något med vintertid!? Hm! (Det borde ju vara 5, men tack tack!)
  • I det här november mörkret skulle tom ett proffs till fotograf ha svårt att knäppa kort, så jag kanske kan skylla mina dåliga bilder på det? mörkret?
Så därför funderar jag på, om jag inte skulle ta och börja skriva lite igen. Det har ju hänt en hel del sen sist. Både på inredningsfronten och livetfronten. Tåls att fundera på.

Över ett glas trio. Det är ju faktiskt Fredag. Och jag är ledig. Livet är härligt!



Sovrummet har i takt med att graderna sjönk, fått ny färg på en vägg. Och en trälåda har fått hjul, och fungerar fint som sängbord.

På andra sidan sängen (min sida) står en loppisfyndad pall.

Alla mina (läs 6) orkideér, har bestämt sig för att blomma om just nu. Vilket betyder att jag har vita, lila, rosa och knallblåa orkideér. Vore ju fint om de kunde komma överens om något slags system där de turas om att blomma? Så att jag alltid har en blommande orkideé? Nåja. En lila har iallafall fått flytta in i sovrummet.

Trevlig Fredag på er!