tisdag 30 mars 2010

Äntligen internet!

Hej på er!

Äntligen, äntligen, äntligen har vi fått internet och tv i huset. Det tog sin lilla tid, men nu så, nu ska jag försöka uppdatera mycket oftare. Renoveringen här hemma går iallafall framåt, och köket är så gott som klart. Och vi är supernöjda. Det blev precis som vi tänkt oss (nästan) Här kommer lite bilder.



Köket i sin helhet. Det blev en svart fläktkåpa. Sveriges vanligaste enligt försäljaren, vilket inte alls var min tanke. Jag som ville ha en udda, annorlunda, egentillverkad kåpa egentligen. Men, vad gör man när hela Sverige har lika bra smak som vi? ;)


Lådan i taket är färdigbyggd och jisses vilken lyx det är med lyse i köket. Inte bara vatten och el.. utan lyse också. Vad mer kan man önska? ;)


I köket ville jag egentligen behålla de grå, slitna betongväggarna. Jag tyckte de var supersnygga. Men efter mycket diskuterande med min sambo, gick vi halva vägen var och behöll väggarna, men med några hinkar vit färg på. Och det blev riktigt snyggt. Jag antar dock att det behövs en eller två kakelbitar bakom spisen.. så det är väl det som saknas.



Eftersom jag tror att det endast är min kära mor som är in här och läser, så har jag inte brytt mig om att "styla" bilderna alls. Ni får ha överseende med det. Och observera: inget står, ligger eller hänger där det ska. Allt är provisoriskt utställt! Detta är iallafall knäppt från köket ut i hallen. Murstocken är inte klar än, utan ska skrapas och tvättas.



Och denna bild är då knäppt från andra hållet. Jag lär skynda mig att omplacera denna stora, klumpiga, avskyvärda byrå innan Simon blir för van vid den! :)

Från ytterdörren in i hallen. Dörren rakt fram går in i vardagsrummet.


Och här är en liten tjej som älskar den vita porslinshon lika mycket som sin mamma ;)


Och slutligen en trött liten renoverare :) Och detta kort får avsluta inlägget för idag. Men som sagt nu ska jag bli BÄTTRE på att uppdatera.

Hej så länge!

måndag 15 mars 2010

Hungrig!

Hejsan!

vi har fortfarande ingen dator i huset. Eller dator har vi visst det, men inget internet. Så därför är det lite dåligt på uppdateringsfronten. Passar på att kasta in ett litet inlägg från jobbet, medans mina kära kollegor fikar.

Köket då? Är snart klart. Medans jag skriver detta är elektrikern hemma och kopplar in Spis och spotlights. Vilken lycka va? snart kan jag laga mat.. Så hejdå äckliga skräpmat.

Jag är så sugen på hemlagad mat hela tiden, att jag imorse till frukosten satt och lusläste alla resturangers lunch meny. Och magen skrek efter korv, lax, kött.. ja allt som inte är runt, droppar av fett och serveras i en drive eller utanför dörren. Snart.. mycket snart så.

Eftersom vi inte hittar något kakel som vi gillar, har vi valt att behålla betong väggen i köket. Den är nu vit, och målad med struktur. Det blev riktigt bra faktiskt. Nu återstår det bara att välja om vi ska ha glas eller kakel bakom spisen?

Och så ska det upp en fläktkåpa. Det verkar som vi köper en istället för att tillverka en. Vi är för hungriga helt enkelt.. och att köpa en blir smidigast. Frågan är om den ska vara svart eller vit? Det lutar åt svart.

Nej.. nu måste jag arbeta igen. Det serveras fiskbullar här på jobbet strax.
Tillochmed det lät gott!

Då är det illa..

lördag 6 mars 2010

Bilder!

Äntligen har kamerasladden hittat upp ur sin kartong, så nu ska ni få se lite bilder på hur det ser ut i dagsläget. Börjar med att visa denna härliga bild:


Efter mycket påputtning, lockande, och till sist utkastning, har nu katterna vågat sig ner nedanför trappen. Mission completed ;)


Kastar in en bild från köksfönstret. Lampan är mitt senaste loppisfynd. 50 kronor, och lite sprayfärg senare blev den riktigt fin.

Hällen på plats, dock inte ikopplad ännu. Men den ligger där iallafall..


Min fina blandare. Sitter också på plats och väntar på "vattenkillen"
:)

Olivträdet blommar för fullt ;) Jag är riktigt nöjd med bänkskivorna, tycker dom blev super. Vad tycker ni?

Diskmaskinen på plats.


Och till sist.. hela köket. Det blir spotlights i lådan i taket och så ska det dit lite kakel på väggarna. Sen så är det bara lite småfix kvar. Hittils är jag jättenöjd och älskar mitt lilla kök. Jag Längtar tills första middagen kan lagas.


Eftersom jag lånar mammas dator, och har en sambo och dotter som otåligt väntar får detta vara allt för idag. Ska bli bättre på att uppdatera..

fredag 5 mars 2010

Bänkskivor

Halloj!
Äntliiiiiigen har våra bänkskivor kommit. Inte i sten, men i laminat. Men vet ni vad? Jag älskar dom! Resultatet blev mycket bättre än vad jag vågat hoppats på, och färgen (som heter betong) var finare i vårt kök än i Hth:s lilla provblock. Tror det blir kanon när allt kommer på plats. Tyvärr har vi fortfarande ingen dator, och kamerasladden är nerpackad i någon av alla femhundrasjuttioelva kartonger som pryder både vardagsrum, källare, hobbyrum och garage.
Men jag ska göra ett försök och hitta den, så ni kan få se hur det ser ut i dagsläget.
Skivorna är på plats, hällen ligger och väntar på inkoppling, min fina, vita diskho sitter där den ska.. och skåpen är under uppbyggnad. Snart.. mycket snart slipper vi diska i badkaret. (Eller diska, den (disken) slipper iallafall ligga i badkaret och vänta på diskmaskinen ;)
Nu måste jag jobba igen, jag hoppas jag kan lägga in bilder snart!
So long..

måndag 1 mars 2010

Ingen dator!

Hej svejs!

Kastar in ett snabbt inlägg från jobbet. Vi har fortfarande ingen dator i huset så jag kan tyvärr inte lägga in bilder. Jag hoppas vi får internet inom en mycket snar framtid! :)